
Baker med lidenskap
Ja, det er akkurat det han er, en suveren, unik og lidenskapelig baker. Disse fine egenskapene kom frem da Ørjan Bageren kurset Varodd Kantine & bageri i profesjonell pizzabaking med riktige ingredienser. ?
Nydelig italiensk pizza
For det er nemlig det en smakfull italiensk pizza består av. ? Riktige ingredienser som rett meltype, nøysom lang hevetid, hjemmelaget pizzasaus med en ekte smak av «Italia», akkurat passe nok ost og kun 3 minutter på 400 grader i steinovn. ??
God læremester
Når pizzaene ble satt inn kunne vi se hvordan de vokste seg sakte opp, det var rene magien for meg som var på sidelinja. Når Ørjan var i sving ble vi alle fort revet med, han er litt av en læremester, jeg fikk faktisk lyst å bytte jobb selv. ??
Ørjan Toreid Eriksen
Jeg var litt nysgjerrig på bakgrunnen hans, så jeg benyttet meg av muligheten til å intervjue han innimellom den profesjonelle pizzabakingen. Ørjans læretid som baker var på Geheb Bakeri i Kristiansand i milleniumsåret 2000. Videre bar det til Oslo til det økologiske bakerverkstedet Godt Brød da det så vidt var etablert i sin tid. Med en god sjef som ga Ørjan frihet i jobben sin, vokste interessen og lidenskapen for bakerfaget. ?
Etter dette vendte han tilbake til Sørlandet, hvor han satte i gang Brød i Kristiansand, et økologisk bakeri. Han ble også en pådriver for bakeriet hos Kjøkkenskapet, samt bakeriet hos den italienske restauranten Bellini – hvor det bakes rundt 4000 brød i uka til restaurantkjeden «Mat og uteliv» i Kristiansand, som han faktisk også var en del av. Nå driver han med kursing i pizzabaking og surdeigsbaking, men han har visst noe nytt på gang, vi følger spent med fremover! ?
Varodds kokker
Men tilbake til pizzabakingen. Kokkene og fagfolkene hos Varodd Kantine & bageri ble kurset denne vinterettermiddagen av Ørjan, og til og med Varodds adm. direktør deltok på kurset! ? Det var en svært interessert gjeng som fulgte oppskriftene, tipsene, rådene og hemmelighetene til pizzaeksperten.
Fredagspizza
Med pizzabakerkurset blir det gode pizzakokker hos Varodd. ? Det passer jo bra siden Varodd Kantine & bageri snart skal tilby smakfull og steinovnsbakt italiensk Fredagspizza i mange varianter tirsdag til fredag kl 11-14! ? Fredagspizza blir et smakfullt lunsjtilbud og takeaway, hvor målgruppen i hovedsak er bedrifter i Kristiansandsområdet, men alle kan få kjøpt Fredagspizza i Rigedalen 41.
Menyutvalg og den gode prisen er allerede lagt ut her på vai.no/fredagspizza, og offisiell oppstart er fredag 22. januar. Vi som har prøvesmakt på kurset gleder oss veldig til Fredagspizza i ulike smaksvarianter! ?





